divendres, 9 de febrer del 2018

La Gamificació arriba a les classes de Psicologia del Batxillerat Nocturn

El professor de Filosofia Raül Francés Gómez crea amb l'alumnat un Trivial psicològic
El popular Trivial Pursuit, un joc de taula ideat pels canadencs Scott Abbott i Chris Haney, ha aterrat a l'IES L'Estació després de trenta-cinc anys en el mercat. L'espectacular èxit d'aquest entreteniment, del qual s'han venut més de cent milions d'unitats, ha impulsat Raül Francés, professor de Filosofia de l'IES L'Estació, a crear amb el seu alumnat de 2n de Batxillerat un Trivial molt particular però basat en la mecànica del joc original. Aquest passatemps, ens explica l'educador, consta d'un tauler amb fitxes, un dau i diverses preguntes entre les quals trobem curiositats, llibres, patologies, psicòlegs o continguts que permeten entendre el significat de la Psicologia i la seua evolució en el temps des dels seus orígens fins a l'actualitat.
La creació del joc, que ha reforçat la cohesió grupal i la implicació de l'alumnat en les activitats de classe, ha possibilitat que els estudiants de l'optativa de Psicologia aprenguen la matèria d'una manera més dinàmica, lúdica, interactiva i original. "Els alumnes s'han mostrat molt interessats mentre jugaven", comenta Raül, "ja que els ha fet interactuar i adonar-se'n del treball que han realitzat a l'aula, unint-los més com a grup-classe".
Amb aquesta activitat, l'IES L'Estació i el seu professorat posen de manifest, una vegada més, la seua preocupació per potenciar la innovació educativa, el treball cooperatiu i la Gamificació dins de les aules. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada