divendres, 2 de febrer del 2018

Dia Escolar de la No Violència i de la Pau 2018

L'IES L'Estació i el CEIP Lluís Vives commemoren el Dia Escolar de la No Violència amb l'elaboració d'un Arbre de la Pau
Com cada 30 de gener, una jornada on se celebra el Dia Escolar de la Pau, l'IES L'Estació i el CEIP Lluís Vives han impulsat conjuntament una campanya de sensibilització que promou de forma transversal la cultura de la no violència. Si el curs passat l'alumnat d'ambdós centres commemorà la jornada amb una reinterpretació de l'obra picassiana, enguany s'ha optat per l'elaboració d'un Arbre de la Pau que s'erigira en emblema de la concòrdia, la tolerància i el respecte als drets humans.  
L'activitat, que fou realitzada a les instal·lacions del col·legi LLuís Vives, va possibilitar als estudiants escriure en cintes de colors múltiples missatges d'amistat i solidaritat, que després eren enrotllats al voltant de l'arbre. A continuació, un portaveu de cada classe explicava a la resta la simbologia de la planta. Així, mentre que el tronc representava la diversitat de cultures i races del nostre món, les branques encarnaven cadascuna de les civilitzacions i els arrels eren la personificació dels nostres orígens i dels avantpassats que sempre han vetlat per un planeta més fraternal.
Una competició de cementeri entre tots els participants posà punt final a una jornada ludicoeducativa on tots gaudiren de debò.
Cada 30 de gener, des de 1964, se celebra el Dia Escolar de la No Violència i la Pau (DENIP) per recordar el llegat de Mahatma Gandhi, líder pacifista de qui es commemora aquest 2018 el setanta aniversari del seu assassinat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada