dissabte, 13 de gener del 2018

Juan Torres, segon classificat en els Premis Educa Abanca

Un dels nostres companys d'Informàtica es proclama segon millor professor d'Espanya en la categoria d'FP
Juan durant la presentació de l'InnoBar
 que organitzà l'estiu passat
Amb una puntuació final de 68 punts, Juan Torres Mancheño, professor d'Informàtica de l'IES L'Estació, s'ha convertit en el segon millor docent de Formació Professional del país. La malaguenya Patricia Mercedes Santos, amb set punts més, li ha arrabassat la possibilitat de guanyar oficialment la primera convocatòria dels Premis Educa Abanca, un certamen nacional que pretén reconéixer la tasca diària dels professionals de l'educació dins de les aules. "Era molt difícil veient els currículums de la resta de candidats finalistes", reconeix el professor, qui opina que la segona classificació es "una posició molt digna".
Juan Torres, professor tècnic del Cicle de Grau Mitjà de Sistemes Microinformàtics i Xarxes, destaca per aplicar la innovació a l'aula, motiu pel qual els seus alumnes van presentar la seua candidatura el passat estiu. Frustrat pels resultats acadèmics dels estudiants, optà per un canvi metodològic radical que ha sabut valorar el jurat d'aquest certamen promogut per la plataforma virtual mundoeduca.org. "Els nostres alumnes han de sentir-se els protagonistes del seu aprenentatge", explica Torres, "i els professors hem de facilitar-los les ferramentes necessàries i aconseguir que obtinguen les competències bàsiques que possibiliten la seua integració total".
Ara ha descobert el poder de les noves metodologies didàctiques, que aplica rigorosament en les seues classes. De fet, confessa ser un apassionat de l'Aprenentatge Basat en Projectes i de l'Aprenentatge Cooperatiu, i sobretot confia en el "increïble potencial de la Gamificació", una ferramenta que incorpora a l'aula les tècniques dels jocs.
Llicenciat en Telecomunicacions, Juan Torres va finalitzar els estudis secundaris amb matrícula d'honor. Després d'organitzar el primer InnoBar a la Comunitat Valenciana, de presentar un projecte educatiu en la II Setmana Pedagògica d'Ontinyent o de responsabilitzar-se de la formació dels professors a l'IES L'Estació, actualment prepara diversos tallers, coordina l'actualització de la xarxa informàtica de l'institut i planifica el IV Encontre de Centres Innovadors de la Comunitat Valenciana, que se celebrarà a Ontinyent el proper mes de juny.
Juan recollirà el seu diploma commemoratiu el 23 de febrer a A Coruña, on acudirà a una gala conduïda per la modelo i presentadora Paloma Lago. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada