divendres, 17 de novembre del 2017

ELECCIONS AL CONSELL ESCOLAR

Educació convoca eleccions a consells escolars per al proper 23 de novembre
El procés electoral implicarà la renovació parcial del Consell Escolar de l'IES L'Estació
La Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport ha convocat per al pròxim dijous 23 de novembre unes noves eleccions a consells escolars en aquells centres docents no universitaris sostinguts amb fons públics. Es tracta d'un procés electoral que suposarà la renovació a l'IES L'Estació de la segona meitat dels components d'aquest òrgan col·legiat on estan representats tots els sectors de la comunitat educativa, cosa que portarà com a conseqüència l'entrada de quatre nous professors, tres nous pares, dos nous alumnes i un nou representant del Personal d'Administració i Serveis. 
Enguany, per primera vegada, se celebraran aquestes eleccions en tots els centres educatius valencians sostinguts amb fons públics. Així ho estipula la nova normativa que va entrar en vigor el 22 de juliol de 2016, segons la qual les votacions tindran lloc cada dos anys i de forma simultània en tots els centres d'Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i Educació Especial.
Segons Jaume Fullana, director general de Política Educativa, aquest procés "representa una oportunitat per poder participar en la vida del centre, ja que el consell escolar és un òrgan de govern elegit democràticament i amb gran capacitat de decisió". De fet, aquesta institució col·legiada té atribucions tan importants com per exemple l'aprovació de pressupostos, la intervenció i resolució dels conflictes disciplinaris i el seguiment del procés educatiu de l'alumnat, vetlant, en última instància, pel bon funcionament dels centres.
Aquelles persones que desitgen ser membres del Consell Escolar de l'IES L'Estació hauran d'haver presentat la seua candidatura dins del termini fixat per la junta electoral, que ha marcat com a data límit el 6 de novembre. Una setmana després es publicarà la llista definitiva dels candidats.
Els nous consells escolars de la Comunitat Valenciana hauran d'estar constituïts abans del 16 de desembre de 2017. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada