divendres, 16 de juny del 2017

InnoBar (cerveses + educació)

El primer InnoBar de la Comunitat Valenciana arriba a Ontinyent
El proper dimecres 21 de juny, el restaurant Il Rosso acollirà a les 18:00 hores un encontre entre docents innovadors organitzat pel professor Juan Torres Mancheño
50 docents + 10 píndoles educatives + una cervesa. Aquesta és la fórmula matemàtica dels Innobars, esdeveniments formatius autogestionats per professors on una desena de ponents presenten en un ambient distés, i en un màxim de cinc minuts per conferenciant, una sèrie de recursos, consells o ferramentes didàctiques per aplicar immediatament a l'aula. Aquest format original, que està proliferant en els últims temps a Madrid i Barcelona, tracta de promoure entre la comunitat educativa l'intercanvi d'experiències innovadores. Així ens ho explica el promotor de la iniciativa, el professor d'Informàtica Juan Torres, per a qui "el més important és crear les condicions adequades perquè el professorat tinga la possibilitat de modificar les metodologies i estratègies d'aprenentatge".
L'elevada expectació que ha generat aquest esdeveniment ha provocat un alt nombre d'inscripcions, per la qual cosa Il Rosso obrirà també les seues portes a totes aquelles persones que estaven en la llista d'espera. En total, seran 90 els assistents que prendran bona nota dels trucs pedagògics mentre gaudeixen d'una refrescant cervesa. "Aquest intercanvi d'idees i opinions en un entorn menys formal", manifesta Juan Torres, "és un bon començament per gestar nous projectes col·laboratius entre el professorat d'un mateix centre o, fins i tot, de centres diferents. L'objectiu final, com diu el Premi Nacional Javier Espinosa, és 'fer tribu'".
L'InnoBar del proper dimecres, el primer en celebrar-se a la nostra comunitat, ha comptat amb el patrocini i la col·laboració d'Il Rosso, Papes Buquet, l'IES L'Estació i l'Ajuntament d'Ontinyent, que subvencionarà l'enregistrament de les píndoles educatives oferides pels oradors i la posterior edició del vídeo que s'elaborarà a partir de l'esdeveniment.
Aquests tipus d'encontres, que busquen allunyar-se deliberadament de la serietat i formalitat dels congressos i conferències, pretenen seguir creixent i propagar-se a altres ciutats o països. De fet, València o Alacant seran les pròximes destinacions on aterrarà el que ja està considerant-se el nou esdeveniment educatiu del segle XXI connectador de docents. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada