dijous, 1 de desembre del 2016

Guardó per a PEP CALERO

Pep Calero, premiat en el XXI certamen Adolfo Utor Acevedo de Dénia
El poeta de Benigànim, professor de secundària a l'IES l'Estació, és també guanyador de premis de narrativa breu al Vendrell i a Banyeres del Penedès. 
El professor de l’IES l'Estació Pep Calero ha estat guardonat amb el premi de poesia en la modalitat de valencià del XXI certamen Adolfo Utor Acevedo pel seu poemari Haikus d’aquell estiu. El premi, concedit per la casa d’Andalusia de Dénia, serà lliurat, conjuntament amb el llibre editat, en un acte que tindrà lloc el proper 22 de desembre a la capital de la Marina Alta.
Pep Calero i l'escriptor barceloní Màrius Serra
El text premiat és un recull de poemes molt breus que reflecteix el dia a dia del poeta al llarg dels mesos de juliol i agost de 2015, període en el qual estan escrits els versos. Així, es parla de qüestions típiques de l’estiu (les vacances, les festes majors, algun viatge, els efectes de la calor, etc.), encara que el conjunt apareix esguitat de composicions doloroses que giren al voltant de la malaltia de la mare de l’escriptor.
Pep Calero compta també amb dos poemaris més, publicats els anys 2014 i 2015. El primer, Camins de ferro i terra blanca, prologat magistralment per Vicent Enric Belda i editat en col·laboració amb l’IEVA, mostra el retrobament del poeta amb la seua comarca, la Vall d’Albaida, després d’anys d’absència, i ho fa mentre recorre els diversos pobles resseguint la línia fèrria Xàtiva-Alcoi al seu pas per la comarca i ens descriu les sensacions que li transmet el paisatge; el segon volum, Pa de dolor, presenta, en tres parts, el patiment que han hagut de viure els exiliats i les dones, com també el dolor que suposa la pèrdua definitiva en enfrontar-nos amb la mort.
El poeta benaganí ha obtingut altres premis de poesia a la Vall d'Uixó, el Penedès, Alberic i Castelló de la Ribera. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada