dilluns, 30 de maig del 2016

Segona campanya d'espots CONTRA EL MALTRACTAMENT INFANTIL

Vuit noves campanyes publicitàries, elaborades per l'alumnat de 4t ESO, tracten de reflectir el dany irreparable de la violència sexual infantil

Per Fernando Moreno, professor
Per segon any consecutiu, l'alumnat de quart d'ESO, que finalitza etapa educativa, ha sabut dir ben alt prou ja d'abús sexual contra els més vulnerables. I ho ha fet presentant una sèrie de vídeos amb els quals rebutja aquesta xacra que afecta, segons algunes estadístiques, a un de cada cinc menors.

Les vuit propostes audiovisuals, d'una qualitat més que notable, formen part d'un treball de final de curs de l'assignatura de Castellà, on s'han treballat les característiques del llenguatge publicitari i la novel·la Palabras envenenadas, guardonada en 2010 amb el Premi Edebé de literatura juvenil. Aquest relat de la catalana Maite Carranza (Barcelona, 1958) denuncia sense por ni sensacionalisme els abusos en la infància, una de les formes més greus de violència que comporta efectes devastadors en la vida dels qui la pateixen, raó per la qual alguns demanen que aquestos delictes no prescriguen mai.
De fet, Miguel Ángel Hurtado, psiquiatra barceloní que fou víctima d'un sacerdot de 60 anys, ha presentat aquest mes de maig al Congrés dels Diputats una petició perquè la pederàstia no prescriga; petició que té el suport de més de 300.000 signatures que sol·liciten als parlamentaris una reforma del Codi Penal on es tinga en compte les especials circumstàncies que rodegen els abusos als xiquets. "Els menors depenen del seu entorn i quan el que abusa és l'entorn, no poden denunciar", explica Hurtado, per a qui la víctima no pot rebel·lar-se fins que "se senta més forta i estiga independitzada d'eixe entorn". Aquest psiquiatra argumenta la seua postura recordant-nos que hi ha altres delictes que a Espanya no prescriuen, com el terrorisme o els crims contra la humanitat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada