dimecres, 3 de juny del 2015

Vídeos contra l'abús sexual infantil

Imatge de Paula Ferrero, Ángel Fernández, Carla Sabaté i Carla Mira
Els alumnes de 4t A presenten sis campanyes publicitàries on rebutgen l'explotació sexual dels menors

Per Fernando Moreno

Els xiquets no són joguets sexuals o No sigues la seua nina, no deixes que et trenque són alguns dels sorprenents eslògans que han escollit els alumnes de l'últim curs de l'Educació Secundària Obligatòria per tal de denunciar una situació que pateixen, segons les estadístiques més recents, el 20% dels infants de l'Estat espanyol. Parlem de l'abús als menors, una circumstància que s'agreuja quan, en la majoria dels casos, l'assetjador és un membre de l'entorn més proper.
Amb aquesta activitat —duta a terme en l'assignatura de Llengua castellana com un recurs més d'estratègia d'animació lectora a l'aula— no sols s'ha pretès complementar la lectura de la novel·la de Maite Carranza, Palabras envenenadas, sinó també fomentar la creativitat, emprar els recursos del llenguatge publicitari, promoure el treball en equip i, sobretot, conscienciar-nos d'una realitat que no podem negar i oblidar.

Ací teniu els espots, els guanyadors dels quals coneixerem en breu. 





1 comentari:

  1. Molt bons els espots, m'ha emocionat sobretot veure els noms d'alguns dels meus xiquets i xiquetes del curs passat <3

    ResponElimina